9 Şubat 2016 Salı

Pratik Şekerpare Tarifi




Bu yazı dizisinde Pratik Ev Yemekleri tariflerinden Pratik Şekerpare Yapımından bahsedeceğiz. yapımı oldukça basit bu şerbetli tatlının yapımından bahsedelim isterseniz.

Pratik Şekerpare Yapımı

İlk olarak yeteri kadar su,şeker ve bir iki damla limonu tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Hamur malzemelerine değinecek olursak da; yumuşamış margarin ve yumurtayı iyice karıştı- rın. Un hariç tüm malzemeyi karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Unu tepeleme olarak göz kararı ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamurdan parçalar koparıp şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve arzuya göre ortasına ceviz, badem, fındık gibi şeyler yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz hemen şerbeti üzerine dökün iyice çekmesini bekleyin. Enfes kokan şekerpareleriniz servise hazır. Afiyet olsun! :)

Pratik Şekerpare Tarifi


  • Şerbeti İçin: 
  • 4 su bardağı su 
  • 3 su bardağı şeker 
  • 1-2 damla limon suyu 


  • Hamuru İçin: 
  • 1 paketr margarin (oda ısısında yumuşamış) 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek) 
  • 3 yemek kaşığı irmik 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3.5 su bardağı un 

0 yorum:

Yorum Gönder