9 Şubat 2016 Salı

Pratik Pirinç Pilavı Tarifi


Pratik ev yemekleri denilince akla ilk gelen Pratik Pirinç Pilavının tarifinden sizlere bahsetmek istiyoruz. Artık gelenekselleşmiş olan pirinç pilavının en kolay şekilde yapılabileceği tarifini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kolay Pirinç Pilavı

Öncelikle sıcak ve tuzlu su karışımı hazırlanır. Akabinde pirinçler bu tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Tencerede yağ ve margarin eritilir. Tuzlu suda bekletilen pirinçler suyu çıkana kadar yıkanarak yağa ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur, kavrulduktan sonra sıcak suyu ve istenilen miktarda tuzu katılarak 3 dakika kadar yükek ateşte akabinde ise en kısık ateşte suyu tamamen çekene kadar pişirilir. Artık pirinç pilavınızı havlu kağıtla veya temiz bir bezle demlendirdikten sonra servisini yapabilirsiniz.

Pirinç Pilavı Tarifi


  • 2,5 bardak sıcak ve tuzlu su 
  • 2 su bardağı kadar baldo pilavlık pirinç 
  • Bir miktar sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı kadar margarin 
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı 

0 yorum:

Yorum Gönder