13 Şubat 2016 Cumartesi

Peynirli Su Böreği Tarifi


Yedisinden yetmişine su böreği vazgeçilmez bir tat elbetteki. Öyleyse gelin birlikte Pratik ev yemekleri tariflerinden Pratik Peynirli Su Böreği Tarifine birlikte bir göz atalım.

Pratik Peynirli Su böreği Tarifi

Öncelikle un dışındaki tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırın. Az azar unu ekleyip karışımı yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığından biraz sert bir hamur elde ettikten sonra 10 dk hamuru dinlendirin. Hamuru parçalara ayırıp her parçasını ince ince açın. Açma işlemi bittikten sonra tencerede bir miktar su kaynatın. Bu arada açtığımız börekleri aralarına un serpiştirerek üst üste koyabiliriz. Su kaynayana kadar böreklerin üstünü bir bezle örtün ki hamur kurumasın. Ayrı bir yerde büyük bir tas içinde soğuk su hazırlayın. Kaynayan suyun içine açtığınız böreklerden birini atın ve arkalı önlü pişirin. Her bir yüzü yaklaşık 20 saniye kalması yeterli, fazla kalırsa hamur olur. Sıcak sudan alıp hemen soğuk suyun içine bırakın. Soğuk sudaki böreği süzüp kenarda bekletin. Tüm börek yufkalarına aynı işlemi tekrarlayın. Büyük ve geniş bir tavaya biraz sıvı yağ döküp ısıtın. Süzdürülen yufkayı tavaya yerleştirin. Bu arada 1 paket margarini eritin ve böreklerin arasına gezdirin. Yufkaların 5. katına kadar bu şekilde devam edin ve 5. kata peyniri yayın. Diğer 4 katıda aynı şekilde bitirin. Tavanın kapağını kapatıp, arkalı önlü kısık ateşte böreği pişirin. Afiyet olsun!

Pratik Peynirli Su böreği Malzemeleri


  • 5 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • yarım yemek kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • yağsız sert peynir 
  • 1 paket margarin 
  • Aldığı kadar un  

0 yorum:

Yorum Gönder