11 Şubat 2016 Perşembe

Evde Eti Puf Tarifi


Rengarenk, hindistan cevizli ve kakaolu çeşitleri olan bu unutulmaz tadı hepimiz hatırlarız. Hala marketlerde satılıyor eskisi kadar rağbet var mı bilemem ancak bende arada sırada alırım. Bu güzel bisküvili şekerleme tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Pratik Eti Puf Tarifi

Eti pufumuzun muhallebi kısmını yapmak için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye koyup topaklar gözden kaybolana kadar çırpın. Akabinde içine tereyağı koyarak kısık ateşte durmadan karıştırın. Koyulaştıktan sonra kısık ateşte eti pufumuzun muhallebisini ocaktan alıp vanilya ekleyip çırpın. Hazırladığımız muhallebi soğuyana kadar arada sırada çırparak kabuklanmasını önleyin. Soğutma işlemi bittikten sonra çorba kaşığıyla aldığınız yuvarlak bisküvilerin üstüne muhallebiyi koyup kaşığın iç kısmıyla yuvarlak kubbemsi görüntüyü verebilirsiniz. Son olarak eğer isterseniz süsleme şekerleriyle veya hindistan ceviziyle eti pufumuzu süsleyerek servise hazır hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Eti Puf Malzemeleri


  • 2 çorba kaşığı un 
  • 2 çorba kaşığı şeker 
  • 2 çorba kaşığı nişasta 
  • 2 çay kaşığı kadar tereyağ 
  • 2 su bardağı kadar ılık süt 
  • 1 paket vanilya 
  • Yuvarlak bisküvi 
  • İsteğe bağlı olarak süsleme şekerlei veya hindistan cevizi 

0 yorum:

Yorum Gönder